مقالات فیش حج

نشست ایران و عربستان برای حج تمتع ماه آینده برگزار می‌شود

سازمان حج و زیارت با اشاره به مذاکرات اولیه برای حج تمتع سال آینده از نشست وزیر حج و عمره عربستان و رئیس سازمان حج و زیارت برای امضای تفاهم‌نامه در ماه آینده خبر داد.

زینب زارعی 0 66 رتبه مطلب: بدون رتبه

مذاکرات اولیه سازمان حج و زیارت و وزارت حج و عمره عربستان به منظور اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم برای برگزاری هرچه بهتر حج ۱۴۰۲ (۱۴۴۴ قمری) و ارائه خدمات شایسته به حجاج کشورمان، روز گذشته یکشنبه ۱۳ آذر به صورت وبیناری برگزار شد.

این دور از مذاکرات، میان سازمان حج و زیارت با حضور اکبر رضایی معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با مسئولان وزارت حج و عمره عربستان درباره بررسی عملیات حج گذشته و طرح نظرات و پیشنهادات به منظور تسهیل در برگزاری حج آینده صورت گرفت. دو طرف در این مذاکرات بر ضرورت تعامل در خصوص موضوعات مطرح شده به منظور ارائه خدمات شایسته به ضیوف الرحمان که از کشورمان به سرزمین وحی مشرف می شوند، تاکید کردند.

سازمان حج و زیارت در ماه های اخیر مسائل حج سال جاری را در کارگروه های آسیب شناسی مورد کارشناسی قرار داد و به بررسی مسائل اجرایی حج پرداخته است تا در عملیات آینده حج واجب نسبت به رفع نقاط ضعف و تقویت نکات قوت اقدام کند و در این نشست از نتایج تلاش کارگروه های آسیب شناسی صحبت شد.

پس از طرح نقطه نظرات و پیشنهادات و بررسی موضوعات، هر دو طرف بر حل نقاط ضعف و بررسی پیشنهادات به منظور ارایه خدمات هرچه بهتر به حجاج بیت الله الحرام در مقایسه با گذشته تاکید کردند. محورهای این گفت و گو بخش های مختلفی از جمله خدمات در حوزه اسکان، حمل و نقل، خدمات فرودگاهی، خدمات ایام تشریق و مشاعر مقدسه، تغذیه و تدارکات بود که از سوی دست اندرکاران سازمان حج وزیارت مطرح و مقرر شد موضوعات توسط وزارت حج و عمره عربستان و سایر دستگاه های مسئول تا حصول نتیجه پیگیری شود.
این مذاکرات نخستین گام در برنامه ریزی های رسمی حج بین دو کشور ایران و عربستان در حوزه حج تمتع ۱۴۰۲ محسوب و مثبت ارزیابی می شود و مقرر است حدود یک ماه آینده نشست رسمی بعدی در عربستان و با حضور وزیر حج و عمره عربستان و رییس سازمان حج و زیارت تشکیل و تفاهم نامه حج ۱۴۰۲ به امضا برسد.

ماه گذشته حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در بعثه حج و زیارت در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در حج امسال حدود ۴۰ هزار زائر ایرانی راهی عربستان شدند اما سال آینده ۸۵ هزار زائر به حج تمتع اعزام خواهند شد. در اعزام سال آینده اولویت با زائرانی است که در سال ۱۳۹۹ نسبت به تکمیل اطلاعات و پرداخت هزینه سفر خود اقدام کرده باشند. این عده که به هر دلیل نتوانستند به حج تمتع اعزام شوند در اولویت اعزام سال آینده هستند و مابقی اعزام ها براساس قاعده همیشگی نوبت بندی بر اساس زمان ثبت نام و پرداخت ودیعه اعزام خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه ۲۵ درصد از زائران اعزامی به حج تمتع سال آینده را افراد بالای ۶۵ تشکیل خواهند داد، ‌گفت:‌ یکی از دلایل افزایش سهیمه زائران ایرانی در مقایسه با تعداد افراد اعزام شده به حج تمتع امسال، ‌مکاتبات و پیگیری مسئولان ایرانی و نیز برداشته شدن شرایط سخت کرونایی در عربستان است.

سرپرست حجاج ایرانی با تاکید بر اینکه ۲۵ درصد زائران اعزامی به حج تمتع سال آینده را افراد بالای ۶۵ تشکیل خواهند داد، افزود: مسئولان حج و زیارت عربستان در سال ۱۳۹۹ قول های مساعدی در خصوص افزایش سهمیه حج تمتع برای تشرف زائران ایرانی داده بودند اما با توجه به شرایط کرونایی باید منتظر تصمیم جدید عربستان در این زمینه باشیم.

وی از مراسم حج سال آینده به عنوان گران ترین حج یاد کرد و گفت: با توجه به افزایش حدود ۶۰ در صدی هزینه ها از سوی مسئولان حج عربستان پیش بینی می کنیم حج ۱۴۰۲ گران ترین حج در طول این سال های اعزام باشد. بر همین اساس پیش بینی می شود در حج سال آینده هزینه سفر هر زائر ایرانی بیش از صد میلیون تومان باشد یا به عبارتی هر زائر باید روزانه برای هر روز اقامت در عربستان حدود چهار میلیون تومان پرداخت کند.

حجت الاسلام نواب ادامه داد: تا پیش از حج امسال هزینه ارزی برای هر زائر حدود سه تا سه هزار و ۲۰۰ دلار می شد 

درباره حج ۱۴۰۲، معامله فیش حج و عمره

معاون سازمان حج و زیارت درباره سهمیه و هزینه حج تمتع آینده، خرید و فروش فیش حج تمتع و آخرین وضعیت عمره توضیحاتی داد.

زینب زارعی 0 65 رتبه مطلب: بدون رتبه

 اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ به دنبال نخستین دور مذاکرات حج ایران و عربستان که به صورت وبینار برگزار شد، گفت: خوشبختانه مذاکرات اولیه با وزارت حج و عمره عربستان صورت گرفته و در آینده‌ای نزدیک تفاهمنامه‌ای فی‌مابین درباره حج تمتع ۱۴۰۲ به امضاء می‌رسد.

اولویت حج ۱۴۰۲ با ۳۷هزار جاماندۀ سال ۹۹ است

او با بیان این‌که برنامه‌ریزی برای حج تمتع آینده پس از پایان عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ آغاز شده است، یادآور شد: در حج تمتع ۱۴۰۱، افرادی که در سال ۱۳۹۹ نام‌نویسی نهایی کرده بودند، اما (به دلیل اعمال محدودیت‌های کرونا از سوی عربستان) موفق به اعزام نشده بود، در اولویت قرار داشتند که البته از میان آن‌ها، افراد بالای ۶۵ سال و بعضا همراهان آن‌ها بنابر شرط کشور میزبان، اعزام نشدند.

رضایی درباره این‌که چه تعداد از ثبت‌نامی‌های سال ۱۳۹۹ باقی مانده‌اند و اعزام‌ها در حج آینده به چه شکل خواهد بود، گفت: با توجه به شرایط پیش‌رو، محدودیت‌های کرونا وجود نخواهد داشت و زائران کشور ما که سال گذشته با سهمیه ۴۵ درصدی مشرف شدند با سهمیه ۱۰۰ درصدی به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

به گفته معاون سازمان حج و زیارت، حدود ۳۷ هزار نفر از ثبت‌نام‌شده‌های حج ۱۳۹۹ هنوز باقی مانده‌اند که امسال در اولویت تشرف هستند و بدیهی است در صورت تخصیص سهمیه کامل، درباره دیگر مشمولان تشرف به حج ۱۴۰۲ اطلاع‌رسانی خواهد شد.

هزینه حج ۱۴۰۲ هنوز مشخص نیست

رضایی درباره هزینه تمام‌شده حج ۱۴۰۲، گفت: بخشی از هزینه‌های حج شامل خدمات اسکان، حمل و نقل، تغذیه و تدارکات و برخی هزینه‌های عمومی در عربستان ارزی است و برخی هزینه‌ها به‌ویژه بلیت هواپیما به صورت ریالی است، بنابراین عامل تعیین‌کننده برای هزینه تمام‌شده حج، تعیین نرخ ارز خدمات حج است که هنوز مشخص نیست و فعلا نمی‌توانیم درباره نرخ حج ۱۴۰۲ اظهارنظر کنیم و این منوط به استخراج هزینه‌ها در هفته‌های آتی است.

او بیان کرد: امیدواریم با تدبیر و برنامه‌ریزی در فرایند اجرایی حج تمتع، میزان هزینه‌های ارزی برای هر زائر را کاهش دهیم.

معاون سازمان حج و زیارت به برخی اصلاح فرایندهای اجرایی اشاره کرد و افزود: بخش‌های مختلف فرایندهای اجرایی بازنگری شده است که البته یکی از این موضوعات بحث کاهش طول مدت اقامت است که به برخی موضوعات و محدودیت‌ها برمی‌گردد و در حال رایزنی هستیم تا باتوجه به برخی از دستورالعمل‌ها و شرایط کشور میزبان و وضعیت ناوگان هوایی، این مهم نیز بهبود یابد.

او درباره چالش‌های حج گذشته و همچنین دستاوردهای آن، اظهار کرد:  شرایط حج ۱۴۰۱ استثنایی بود؛ چراکه از زمان قطعی شدن برگزاری مراسم از سوی کشور میزبان و تاریخ اعزام‌ها، فرصت بسیار محدودی وجود داشت. ضمن آن‌که با توجه به محدودیت سن اعزام‌شوندگان دغدغه‌هایی در این‌باره بود که خوشبختانه شرایط به خوبی پیش رفت و حجی عزتمندانه و با رضایت بالای زائران را داشتیم.

کمتر از ۵۰ درصد دارندگان فیش حج اطلاعاتشان را به‌روز کرده‌اند

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت سپس با اشاره به فراخوان به‌روزرسانی اطلاعات ودیعه‌گذاران حج تمتع و جزییات آن، تاکید کرد: تمام متقاضیان که در سال‌های ۸۶ و قبل از آن برای حج تمتع نام‌نویسی کرده و فیش حج تمتع دارند و در سال‌های پس از آن، اطلاعات شخصی‌شان شامل شماره تلفن، آدرس، شماره موبایل و... و. تغییر کرده است باید برای به‌روزرسانی اطلاعات خود به سامانه رزرو مراجعه کنند.

او افزود: این دسته از متقاضیان، فارغ از این‌که در حج تمتع ۱۴۰۲ آمادگی داشته باشند یا خیر، باید اطلاعات خود را در این سامانه به آدرس Reserve.haj.ir ثبت کنند.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ادامه داد: متقاضیان در ا

ثبت‌نام شدگان حج ۹۹ در اولویت تشرف تمتع ۱۴۰۲

معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ هزار نفر از ثبت نامی‌های حج ۹۹ هنوز باقی مانده‌اند که امسال در اولویت تشرف هستند و بدیهی است در صورت تخصیص سهمیه کامل، در خصوص سایر مشمولین تشرف به حج ۱۴۰۲ اطلاع رسانی خواهد شد.

زینب زارعی 0 62 رتبه مطلب: بدون رتبه

؛ اکبر رضایی اظهارکرد: برنامه ریزی برای حج تمتع آتی بعد از پایان عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ آغاز شده است.

وی افزود: باوجود اینکه عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ با رضایتمندی بسیار بالای زائران پایان یافت اما مهمترین اقدام ما بعد از موسم حج، راه اندازی کمیته های آسیب شناسی به منظور رفع نقاط ضعف و توجه به نقاط قوت بوده است؛ برای این منظور ۱۸ کارگروه آسیب شناسی تشکیل شد و بحث و بررسی کارشناسی در بخشهای مختلف اجرایی انجام گرفت.

معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت همچنین اشاره کرد: در حال حاضر نیز خوشبختانه مذاکرات اولیه با وزارت حج و عمره عربستان صورت گرفته و ان شاالله در آینده ای نزدیک تفاهمنامه فی مابین در خصوص حج تمتع ۱۴۰۲ به امضا می رسد.

حدود ۳۷ هزار نفر از ثبت نامی های باقی مانده حج ۹۹ امسال در اولویت تشرف هستند

رضایی در رابطه با چالش های حج گذشته و همچنین دستاوردهای آن اظهار کرد: شرایط حج ۱۴۰۱ استثنایی بود چراکه از زمان قطعی شدن برگزاری مراسم از سوی کشور میزبان و تاریخ اعزام ها، فرصت بسیار محدودی وجود داشت، ضمن آنکه با توجه به محدودیت سن اعزام شوندگان دغدغه هایی در این رابطه بود که خوشبختانه شرایط با لطف خدا و حمایت های دولت و برنامه ریزی ها و تلاش شبانه روزی همه دست اندرکاران به خوبی پیش رفت و حجی عزتمندانه و با رضایت بالای زائران را داشتیم.

وی افزود: در حج تمتع ۱۴۰۱، افرادی که در سال ۹۹ نام نویسی نهایی کرده بودند اما موفق به اعزام نشدند را در اولویت قرار دادیم که البته از میان این افراد نیز افراد بالای ۶۵ سال و بعضا همراهان آنان بنابر شرط کشور میزبان، اعزام نشدند.

رضایی درباره اینکه چه تعداد از ثبت نامی های سال ۹۹ باقی مانده اند و اعزام ها به چه صورت می باشد، گفت: با توجه به شرایط پیش رو محدودیت های کرونایی وجود نخواهد داشت و زائران کشور ما که سال گذشته با سهمیه ۴۵ درصدی مشرف شدند با سهمیه ۱۰۰درصدی به سرزمین وحی اعزام شوند.

وی افزود: حدود ۳۷ هزار نفر از ثبت نامی های حج ۹۹ هنوز باقی مانده اند که امسال در اولویت تشرف هستند و بدیهی است در صورت تخصیص سهمیه کامل ، در خصوص سایر مشمولین تشرف به حج ۱۴۰۲اطلاع رسانی خواهد شد.

متقاضیان ثبت نامی ۸۶ و ماقبل اقدام به بروزرسانی اطلاعات کنند

رضایی در خصوص فراخوان بروز رسانی اطلاعات ودیعه گذاران حج تمتع و جزییات آن اظهار کرد: تمام متقاضیانی که در سالهای ۸۶ و قبل از آن مبادرت به نام نویسی فیش حج تمتع کرده و در سالهای پس از آن اطلاعات شخصی شان شامل شماره تلفن، آدرس، شماره موبایل و .... تغییر کرده است می بایست برای بروز رسانی اطلاعات خود به سامانه رزرو مراجعه نمایند.

وی افزود: این دسته از متقاضیان فارغ از اینکه در حج تمتع ۱۴۰۲ آمادگی داشته باشند یا خیر، باید اطلاعات خود را در سامانه مذکور به آدرس Reserve.haj.ir ثبت نمایند.

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت بیان کرد: متقاضیان در این فراخوان اطلاعات شخصی،آدرس،شماره تلفن و راههای ارتباطی به منظور اطلاع رسانی هرچه بهتر را اعلام می کنند تا زین پس پل ارتباطی مشخصی با آنها وجود داشته باشد.

به گفته رضایی، متقاضیان در این فراخوان پس از بروز رسانی اطلاعات خود یک کد رهگیری دریافت می نمایند که هر زمان نوبت اعزام آنها شود این کد رهگیری را ارایه خواهند کرد.

وی اشاره کرد: ارسال فراخوانها ، اطلاعیه های مربوط به حج،ارتباط دوسویه و تعیین سهمیه استانی در زمان اعزام ها ازجمله اهداف مهم این فراخوان بروز رسانی اطلاعات می باشد.

معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه علیرغم اطلاع رسانی مستمر کمتر از ۵۰ درصد از دارندگان فیش حج تمتع به سامانه رزرو مراجعه کرده اند گفت: بروز رسانی اطلاعات ودیعه گذاران، یکی از مهمترین ملاک های اطلاع رسانی و برنامه ریزی های سازمان محسوب می شود بنابراین متقاضیانی که تاکنون مبادرت به این کار نکرده اند، بدون درنظر گرفتن تاریخ اعزام ها و اولویت ها هرچه سریعتر به سامانه رزرو مراجعه نمایند.

عامل تعیین کننده برای هزینه تمام شده حج تعیین نرخ ارز خدمات حج است که هنوز مشخص نیستمعاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت درباره اخباری مبنی بر هزینه تمام نشده حج آینده&

پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به حجاج بیت الله الحرام در حج تمتع 1401

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیام به حجاج بیت الله الحرام، وحدت و معنویت را دو پایه اساسی حج و دو عامل عزت و سعادت امت اسلامی خواندند و با تأکید بر پیامدهای درخشان رشد بیداری و خودآگاهی اسلامی و بروز پدیده شگرف مقاومت‌، خاطرنشان کردند: غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است، البته از کید دشمن حتی یک لحظه نباید غفلت کرد و باید با تلاش و هشیاری، امید و اعتماد به نفس را که بزرگ‌ترین سرمایه برای ساختن آینده است، افزایش دهیم.

مریم پورتقی 0 66 رتبه مطلب: بدون رتبه


به گزارش روابط عمومی سازمان حج وزیارت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ؛ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که صبح امروز (جمعه) حجت‌الاسلام والمسلمین نواب (نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی) آن را در صحرای عرفات قرائت کرد، به این شرح است:

بسم‌اللّه‌الرّحمن‌الرّحیم
والحمد للّه ربّ العالمین و صلّی اللّه علی محمّد المصطفی و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین

خدای عزیز ورحیم را سپاس میگوییم که موسم مبارک حج را بار دیگر میعاد ملّتهای مسلمان قرار داد و این مسیر فضل و رحمت را به روی آنان گشود. امّت اسلامی اکنون بار دیگر میتواند وحدت و یکپارچگی خود را در این آئینه‌ی شفّاف و ابدی مشاهده کند و از انگیزه‌‌های تشتّت و تفرّق روی بگرداند.
وحدت مسلمانان یکی از دو پایه‌ی اساسی حج است که چون با ذکر و معنویّت -که پایه‌ی اساسی دیگر این فریضه‌ی پُر راز و رمز است- همراه شود، میتواند امّت اسلامی را به اوج عزّت و سعادت برساند و آن را مصداق «وَ لِلَّهِ العِزَّةُ وَ لِرَسولِهِ وَ لِلمُؤمِنین» قرار دهد. حج، ترکیبی از این دو عنصر سیاسی و معنوی است؛ و دین مقدّس اسلام آمیزه‌ی پُرشکوه و باعظمتی از سیاست و معنویّت است.
دشمنان ملّتهای مسلمان در تاریخ اخیر، کوشش انبوهی را برای سست کردن این دو اکسیر زندگی‌بخش، یعنی وحدت و معنویّت، در میان ملّتهای ما به کار گرفته‌اند. معنویّت را با ترویج سبک زندگی غربی که تهی از روح معنوی و برآمده از کوته‌بینی مادّی است، کم‌رنگ و بی‌رمق میکنند، و وحدت را با گسترش و شدّت بخشیدن به انگیزه‌های موهوم تفرقه مانند زبان و رنگ و نژاد و جغرافیا به چالش میکشند.
امّت اسلامی که اکنون نمونه‌ی کوچک آن در مراسم نمادین حج دیده میشود، باید با همه‌ی وجود، به مقابله برخیزد؛ یعنی از سویی یاد خدا، کار برای خدا، تدبّر در کلام خدا، اعتماد به وعده‌های خدا را در ذهنیّت همگانی خویش تقویت کند، و از سویی بر انگیزه‌‌های تفرّق و اختلاف فائق آید.
آنچه امروز با قاطعیّت میتوان گفت، آن است که شرایط کنونی جهان و جهان اسلام برای این تلاش ارزشمند از همیشه مساعدتر است.
زیرا اوّلاً امروز نخبگان و بسیاری از توده‌های مردم در کشورهای اسلامی به ثروت عظیم معرفتی و معنوی خود توجّه یافته و به اهمّیّت و ارزش آن پی برده‌اند. امروز دیگر لیبرالیسم و کمونیسم به عنوان مهم‌ترین ارمغان تمدّن غرب، جلوه‌گریِ صد سال پیش و پنجاه سال پیش را ندارد. آبروی دموکراسیِ پول‌محورِ غربی با علامت سؤال‌های جدّی روبه‌رو است و متفکّران غربی اعتراف میکنند که به سرگردانی معرفتی و عملی دچارند. در دنیای اسلام، جوانان، اندیشمندان، مردان علم و دین با مشاهده‌ی این وضعیّت، به دیدگاهی نو درباره‌ی ثروت معرفتی خود و نیز به خطوط سیاسی رایج در کشورهای خود دست می‌یابند، و این همان بیداری اسلامی است که همواره از آن یاد میکنیم.
ثانیاً این خودآگاهی اسلامی، پدیده‌ای شگرف و معجز‌آسا در قلب دنیای اسلام آفریده است که قدرتهای استکباری در برابر آن بشدّت دچار مشکلند. نام این پدیده «مقاومت» و حقیقت آن، بُروز قدرت ایمان و جهاد و توکّل است. این پدیده همان است که درباره‌ی نمونه‌ای از آن در صدر اسلام، این آیه‌ی شریفه نازل شد: اَلَّذینَ قالَ لَهُمُ النّاسُ اِنَّ النّاسَ قَد جَمَعوا لَکُم فَاخشَوهُم فَزادَهُم ایمانًا وَ قالوا حَسبُنَا اللَّهُ وَ نِعمَ الوَکیلُ* فَانقَلَبوا بِنِعمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضلٍ لَم یَمسَسهُم سوءٌ وَ اتَّبَعوا رِضوانَ اللَّهِ وَ اللَّهُ ذو فَضلٍ عَظیم. صحنه‌ی فلسطین یکی از جلوه‌گاه‌های این پدیده‌ی شگفت‌انگیز است که توانسته رژیم طغیانگر صهیونیست را از حالت تهاجمی و عربده‌کشی به وضعیّت دفاع و انفعال بکشاند و مشکلات سیاسی و امنیّتی و اقتصادی آشکار کنونی را بر آن تحمیل کند. نمونه‌های درخشان دیگر مقاومت را میتوان در لبنان و عراق و یمن و برخی نقاط دیگر بوضوح مشاهده کرد.
ثالثاً در کنار این همه، امروز دنیا شاهد یک الگوی موفّق و یک نمونه‌ی سرافراز از قدرت و حاک

اعزام کاروانهای زیارتی زوجی و خانوادگی

زینب زارعی 0 71 رتبه مطلب: بدون رتبه

رئیس سازمان حج و زیارت  از اعزام های جدید در این سازمان خبر داد و تصریح کرد: امسال «کاروانهای زوجی» را پیاده می کنیم تا زوجین( بویژه زن و شوهرهای سالمند) در کنار هم باشند.

وی گفت: تلاش می کنیم حدود ۵ تا ۲۰ درصد اعزام ها را به صورت زوجی انجام دهیم و در کنار آن در صددیم پخت غذا در همان هتل اقامت زائران باشد.

RSS
12345678910انتها